TRAINING INFO

Hoe train ik met
de POWERbreathe Plus?

Trainen doe je door 30 diepe en krachtige ademteugen door de POWERbreathe te nemen. Hierbij wordt de inademing belast, de uitademing is onbelast. De 30 teugen mag je verdelen over 3 sets van 10 met een pauze van 1 minuut tussen de sets.

De belasting verhoog of verlaag je met de draaiknop onder aan het handvat van je POWERbreathe. Train je met 10 teugen per minuut (2 seconden in – 4 seconden uit) dan duurt de training 3 minuten. Werk je in 3 sets van 10 dan duurt de training 5 minuten inclusief pauzes.

2 trainingen per dag

Op 5 dagen van de week train je 2 keer, bijvoorbeeld 1x in de ochtend en 1x in de middag of avond. Op 2 dagen mag je rusten.

Zorg voor minimaal 6 uur rust tussen 2 trainingen en doe een warming-up met POWERbreathe vlak voor je reguliere training.

Awesome Breathing App

Heb je een iPhone of Android smartphone dan is er een handige app van ‘Awesome Breathing”. Ga naar de App store of Google Play store om deze app gratis te downloaden. In deze app kan je een programma maken voor je trainingen met de POWERbreathe. Ga naar instellingen, klik op de keuze knop voor programma, kies vervolgens voor ‘My Programs’ en maak daar je eigen POWERbreathe programma. Zet in dat programma de parameters als volgt:

Inhale: 2 sec, Hold: 0 sec, Exhale: 4 sec, Hold: 0 sec en de timer op 3 minuten.

Blokken van 5 weken

Om voldoende effect te bereiken is het belangrijk dat je tijdens 5 weken dagelijks traint tegen een steeds hogere weerstand. De eerste 2 weken is de weerstand relatief laag, zo kan je wennen en focussen op het zo diep mogelijk te maken van je ademhaling.

Week 3, 4 en 5 train je op kracht en zijn de trainingen behoorlijk pittig. Probeer consequent iedere paar dagen de weerstand een beetje te verhogen. Over het jaar heen kan je een aantal blokken van 5 weken plannen.

Trainingsadvies op maat

Wil je weten welke POWERbreathe uitvoering voor jou het beste is en op welke weerstanden je het meest effectief traint? Bestel dan een Trainingsadvies op Maat, dan maken wij een schema met weerstanden per week en checken welke POWERbreathe het meest geschikt voor je is.

Professionele begeleiding bij een fysiotherapeut of sportarts

Wil je het maximale uit je trainingen halen dan bestaat de mogelijkheid om begeleiding te krijgen. Dit omvat altijd een screening, een op maat gemaakt trainingschema met uitleg en een eindevaluatie met tips voor vervolg. In sommige gevallen bestaat de mogelijkheid om een digitale POWERbreathe te huren voor de trainingen. Groene markers zijn Sportmedische Centra, rode markers zijn Fysiotherapie praktijken.

Zelf aan de slag? Check dan deze instructie video’s

Zorg voor een goede houding

Ga in een actieve houding zitten, voeten recht onder je knieën en schouders ontspannen. 

Werk aan je buikademhaling

Leg de focus op het gebruik van je middenrif, flanken en borst voor de ademhaling. Zorg dat schouders en nek zo goed als mogelijk ontspannen blijven.

Schoonmaken na iedere training

Spoel de POWERbreathe goed af met warm water en maak droog. 

Schoonmaken iedere week

Reinig de POWERbreathe grondig met de meegeleverde schoonmaaktabletten.